tirsdag den 16. april 2019

T A L E T I D

6. april - 23 juni 2019 udstiller efterkommere på Rønnebæksholm med en stor udstilling om bla Marie Toft og Mathilde Fibiger, to centrale kvindefigurer omkring 1840-1850. TALETID er en udstilling, der perspektiverer og aktiverer en af de hovedfortællinger, der knytter sig til Rønnebæksholm. Det er fortællingen om kvinders rettigheder, personificeret via Marie Toft og Mathilde Fibiger, der begge har levet, tænkt og truffet valg på Rønnebæksholm i 1840’erne og 1850’erne. Marie Toft som ejer af Rønnebæksholm, og Fibiger som gæst på herregården.
 











Udstillingen består af nye værker og installationer, der forholder sig til begrebet taletid. Vi har skabt forskellige, individuelle bidrag; lyd, video, collager, keramiske værker, stofarbejder, fotografier og skulpturelle objekter, der åbner og perspektiverer konkrete fortællinger, men udstillingen rummer også et værk scenograferet og designet af os i fællesskab og et værkder er skabt ved en kollektiv aktion.
De strukturelle, samfundsmæssige forhold har afgørende betydning for vores liv til enhver tid. Kampen mod undertrykkelse og ulighed ruller afsted, bumlende og skramlende, og kræfterne kommer fra mange forskellige kilder, gamle og nye. Intet skabes af det enkelte menneske alene, men de enkeltes stemmer og kræfter er med til at sætte forandringer i gang. Marie Tofts måde at fylde og rumstere på, at erobre terræn og manifestere sig på er en lysende inspiration for os i dag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar